Сутринта на Черешова Задушница ще се запалят огньовете, на които майстори от Северозапада ще приготвят традиционни български ястия, вдъхновени от рецептите на нашите баби .

11:00 ч. – време е за дегустация! Всеки ще може да опита гозбите, приготвени с любов и уважение към родовата памет.

Ще има раздаване на храна – за онези, които вече не са с нас, но са ни завещали вкус към истинската храна и респект към истинските ценности.

Сред участниците:

писателката Ели Лозанова – организатор и душа на фестивала "Бабина душица"

Цветан Дочев – Дедо Скръц – емблема на северозападната кухня

Димитър Цолов – Пияния бард, Яна Кременска, Брат Боян

Представители от Видин, Лом, Монтана и още много писатели, краеведи, кулинари и любители на българското!

Специален гост от професионалната лига: Виктор Богданов

12 читалища от община Монтана ще представят автентични местни специалитети в пъстра изложба.