Полицай, който многократно е ударил кученце, защото то се е изходило в къщата му, е бил уволнен, пише Би Би Си.

Появи се видео на сержант Мартин Дън, който е работил в специализирания оперативен отдел на полицията в Голям Манчестър, в което се вижда как той напада петмесечния спрингер шпаньол през март 2021 г.

“Хладнокръвието скандализира“: Деца убиха по особено жесток начин малко куче с дървен прът

Кадрите бяха споделени онлайн и докладвани на полицията.

Дън от Западен Йоркшир призна грубото си нарушение на независимо дисциплинарно изслушване във вторник и беше уволнен без предизвестие. От полицията казаха, че Дън „безрезервно е приел обвиненията“.

„Ще му пръсна главата”: Заплашиха с пистолет жени, защото кучето им е без намордник

Преди това той се призна за виновен в причиняване на ненужна вреда на животно в магистратския съд в Лийдс и получи 120 часа неплатен труд и забрана да отглежда куче в продължение на пет години, казаха от полицията.

Главният помощник Майкъл Алън, ръководител на отдела за професионални стандарти на полицията в Голям Манчестър, каза, че действията на Дън далеч не отговарят на стандарта, очакван от полицейските служители.

От 1 до 3 години затвор грозят двама непълнолетни, отрязали ушите на кучето Фейт

„По-голямата част от полицейските служители и персонал изпълняват задълженията си в служба на обществото по най-висок стандарт и демонстрират образцово поведение в личния си живот“, каза той.

„Наличието на наказателна присъда за жестокост към животни прави Дън напълно неподходящ да продължи да служи като полицай и жестокостта му към кучето Франк в крайна сметка е причината той да загуби работата си.“

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм