По-високите заплати и добри социални осигуровки във ВМЗ вече са факт. В първия си работен ден новият изпълнителен директор на Вазовските машиностроителни заводи Иван Иванов подписа със синдикатите новият Колективен трудов договор.

Това стана  в присъствието на новия Съвет на директорите – председателя на борда Мариан Йовчев и Камен Шаралиев – зам.-председател.

Подписването на новия Колективен трудов договор е само ден, след като вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и директорът на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова посетиха завода. В четвъртък те разговаряха със синдикалните лидери, с ръководството на оръжейницата и с работните групи, водили преговори за новия КТД  и постигнаха съгласие за увеличение на ваучерите за храна от 80 на 200 лв. и на заплатите на персонала с 200 лв. месечно.

Изпълнителният директор Иван Иванов представи най-важните условия, договорени в полза на работниците и служителите: увеличаване на минималната работна заплата за дружеството, на годишния отпуск, на социалните придобивки, на заплащането на извънреден и нощен труд и др.