Увеличените от 1 юли пенсии ще се изплащат от 7 юли според стандартния график за месеца, съобщи управителят на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов.

Пенсионерите, които взимат пенсиите си по банков път, ще ги получат още на 7 юли. Останалите ще ги получат чрез пощенските станции между 7 и 20 юли.

Зайкова пред Дарик: Има тотална деформация на пенсионната система

Ивайло Иванов заяви, че служителите в института за пореден път са свършили своята работа въпреки затрудненията от различно естество. Той определи като заслужено  предвиденото увеличение на заплатите на работещите в НОИ.

От 1 юли е в ход изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през май 2022 г.

Социалната пенсия за старост става 247,00 лв. от 1 юли

Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени 3575 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 755 890 души.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм