Ефективната присъда на мъж, откраднал банкови карти и направил 26 тегления на пари от тях, беше двойно увеличена от Варненския апелативен съд. 
    
В началото на март 2020 г. бившият затворник Асен задигнал от къща в местността Евксиноград край морския град карти на възрастно семейство заедно с листче с ПИН-кодовете. След това изтеглил от сметките, по които били превеждани пенсиите на потърпевшите над 4 хил. лева. 

Няколко месеца след кражбата Асен заминал за чужбина. След две години се завърнал в България и бил задържан на летището. 

Пред Окръжния съд мъжът призна вината си и се е възползва от съкратеното съдебно следствие, получавайки наказание от 2 години затвор. 

Пред въззивната инстанция Асен заяви, че не знаел за издирването им, иначе щях да се върне доброволно в родината си. По думите на защитникът му е искал да възстанови сумата, но хората, които му обещали парите, не му ги дали. 

Според въззивната инстанция е необходимо изолирането на Асен от обществото за по-продължителен период и затова му беше наложено наказание от 4 години затвор.  Решението може да се обжалва пред ВКС.