48-годишна жена бе осъдена за търговия със стоки, имитиращи известни марки. С решение на Варненския районен съд й бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода условно и глоба в размер на 300 лева.

На 18 май миналата година при извършена проверка в магазин в „Златни пясъци“, стопанисван от фирма на подсъдимата, било установено предлагане за продажба на дрехи – тениски, спортни панталони и горнища, къси панталонки, якета и др., носещи знаци със запазените марки на общо 10 световно известни чуждестранни търговски дружества, без съгласието на притежателите на изключителните права.

Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина стоки, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което е предпоставка за объркване на потребителите и свързване на знака с оригиналните марки. Общата стойност на въпросните стоки е за над 42 000 лева.

Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и след влизане в законна сила на присъдата следва да се унищожат.