"От днешния запис всички разбраха за лицемерието на Демократична България и лично на Христо Иванов. Това е отвратително!"

Това каза лидерът на ИТН Слави Трифонов, предаде БГНЕС. Той съобщи, че "ИТН няма място с тези лицемери и няма да участва в правителство". Трифонов се обяви за незабавни избори.

Избори на 16 октомври предрече Христо Иванов по време на неформална среща

В записа от срещата на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства свързани с Джемкорп, която се проведе днес в зала Запад на НС и в която участват депутати от „Демократична България“, стана ясно, че Христо Иванов и Атанас Атанасов разкриват какви са целите на Закона за КПКОНПИ. Христо Иванов открито говори за парламентарно крило в „Продължаваме промяната“ на Лена Бориславова.

ДБ няма кандидатура за председател на КПКОНПИ

Той признава, че другото крило в ПП, не това на Лена Бориславова, са на мнение, че Законът за КПКОНПИ трябва да бъде ревизиран сериозно. Според него Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ е съобщил, че ще гласуват след избирането на правителството, „защото искат да са сигурни, че ако, вие си направите бухалка, ние ще се в коалиция, която ще управлява тази бухалка“.

Според Христо Иванов, другата седмица преговорите може да стигнат до "късо съединение" и вероятно се отива към избори на 16 октомври. ДБ ще продължават да говорят публично опорните си точки - че това е технически мандат, че те само слушат и ще имат позиция, когато стане ясно кой ще е предложен за премиер.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм