Три станаха жертвите на екстремните валежи и бури от средиземноморския циклон „Даниел“ в Гърция, съобщи БТА, позовавайки се на гръцката национална телевизия ЕРТ.

Осемдесет и две годишен мъж беше открит мъртъв в село Елинопиргос в префектура Тесалия в Централна Гърция, след като е бил отнесен от придошлите води.

Другите жертви на циклона са жена, открита в района на Магнисия, и мъж, загинал под срутила се върху него стена в района на Волос.

Гръцките власти и жители продължават да издирват още трима души, изчезнали от лошото време в Централна Гърция.

В областните единици Магнисия, Трикала, Кардица, Споради и още три общини в областната единица Лариса беше обявено вчера извънредно положение поради обилните валежи и бури в Централна Гърция.

Пожарната служба съобщи, че от вторник до днес е получила общо 4870 сигнала, като повечето от тях са били свързани с изпомпване на вода, отстраняване на паднали дървета и извеждане на хора на безопасни места, предаде телевизия „Скай“. Само в префектура Тесалия служителите на пожарната са приели 3100 сигнала.

От службата призовават жителите да са особено внимателни и да спазват указанията на компетентните органи.

Според Националната метеорологична служба лошото време, което причинява неизчислими щети на инфраструктура, домове, бизнес и реколта, ще продължи и до днес в следобедните часове с проливни дъждове и висока честота на мълнии.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм