Търговско споразумение между Великобритания и САЩ едва ли ще бъде постигнато в близките години, призна британският министър-председател в навечерието на общото събрания на ООН.

Кабинетът на Тръс застана изцяло зад крал Чарлз III

Лиз Тръс, която отлетя за САЩ непосредствено след участието си в погребението на кралица Елизабет II, заяви пред журналисти в самолета в отговор на въпрос за търговията, че в момента не се водят преговори със САЩ и няма очаквания те да започнат в краткосрочен или средносрочен план, предаде "Politico".

Лиз Тръс: „Никога повече“ непосилни сметки за енергетика

Тя заяви, че нейният "въпрос номер едно" за обсъждане с президента на САЩ Джо Байдън е "глобалната сигурност и гарантирането, че сме в състояние колективно да се справим с руската агресия".

Очаква се двойката да се срещне в сряда, когато световните лидери се събират в централата на ООН.

Лиз Тръс представи своя кабинет

Търговското споразумение между САЩ и Обединеното кралство някога беше обявено за награда след Брекзит от политиците в Лондон. Обаче перспективата за него вече изглежда, като далечна перспектива.

Британското правителство отдавна контролира очакванията си в тази област, но коментарите на Тръс бяха най-откровеното признание, че подобно споразумение е извън обсега им. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм