Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да съди Си Ен Ен за системно разпространяване на "клеветнически" материали за него, предава БГНЕС. 

Адвокатите на Тръмп изпратиха писмо до телевизията с искане да коригира, оттегли или да се извини за подобни публикации и истории.

Тръмп за изменението на климата: Ще имаме малко повече имоти с изглед към океана

„Уведомих Си Ен Ен за намерението си да заведа дело заради системно клеветническите им изявления по мой адрес. Възнамерявам също така да предприема съдебни действия срещу други медии, които са ме оклеветили и са подвели обществеността по отношение на убедителни доказателства за измама на изборите през 2020 г.“, написа Тръмп в социалните мрежи.

В писмо от 21 юли адвокатите дават на Си Ен Ен десет дни, за да изпълни исканията на клиентите им, като заплашват, че в противен случай ще потърсят съдебна защита.

Тръмп по-специално е недоволен от многобройните материали, в които се поставя под въпрос легитимността на победата му през 2016 г. и се обвинява в „лъжа“ заради отказа му да признае поражението си на изборите през 2020 г. и твърденията за фалшифициране на изборните резултати.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм