Доналд Тръмп се присъедини към други членове на семейството, които отдадоха почит на бившата му съпруга Ивана Тръмп на погребението ѝ в Ню Йорк.

Смъртта на Ивана Тръмп е настъпила в резултат на злополука

73-годишната г-жа Тръмп, която беше първата съпруга на бившия президент на САЩ, почина внезапно миналия четвъртък в дома си в Манхатън.

Властите определиха смъртта ѝ като злополука, а като причина посочиха "наранявания от удар" в областта на торса, след като според съобщенията тя е паднала по стълбите.

Почина Ивана Тръмп

Доналд и Ивана сключват брак през 1977 г. и се развеждат през 1992 г.

Те имаха три общи деца - Доналд младши, който сега е на 44 години, Иванка, на 40 години, и Ерик, на 38 години, които присъстваха на погребението в римокатолическата църква "Свети Винсент Ферер".

Те и техните семейства последваха ковчега ѝ в златист цвят в сградата.

Тифани Тръмп, дъщерята на бившия президент и втората му съпруга Марла Мейпълс, също присъства на службата.

Тръмп: Ние сме в упадък, пропадаща нация

"Много тъжен ден, но в същото време празник на един прекрасен и красив живот", написа г-н Тръмп в своята социална медия Truth Social, преди да се отправи към литургията заедно с настоящата си съпруга, бившата първа дама Мелания Тръмп.

Службата беше "елегантно, прекрасно изпращане на Ивана Тръмп", заяви дългогодишната ѝ приятелка Р. Кури Хей, американска публицистка и клюкарка.

Обвиниха Тръмп за нападението в Капитолия

Според съобщения в някои американски медии г-жа Тръмп е била намерена в дъното на стълбището в апартамента си до разлята чаша кафе.

Няма признаци за насилие, заяви официално лице.

Родената в Чехия ски състезателка и модел, тя стана известна сама по себе си с русата си прическа тип "пчелна пита" и бляскавия си външен вид.

Разводът на двойката беше много публичен и грозен, но през последните години те бяха в добри отношения.

През 1996 г. тя се появява в хитовия филм "Клубът на първите съпруги" с вече известната реплика: "Дами, трябва да сте силни и независими и помнете, не се ядосвайте, а получавайте всичко".

Тръмп: Политиката на Байдън застрашава с трета световна война

Г-н Тръмп обяви смъртта на бившата си съпруга Truth Social, която той създаде, след като му беше забранено да използва Twitter за неопределено време.

"Тя беше прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше велик и вдъхновяващ живот", каза той.

"Нейната гордост и радост бяха трите ѝ деца - Доналд младши, Иванка и Ерик. Тя се гордееше с тях, както и всички ние се гордеехме с нея. Почивай в мир, Ивана!"

Семейство Тръмп заяви: "Ивана Тръмп беше оцеляла. Тя избяга от комунизма и прегърна тази страна. Тя научи децата си на смелост и твърдост, състрадание и решителност.

"Тя ще липсва много на майка си, на трите си деца и на 10-те си внуци".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм