Спрете да се криете зад това, че Френското предложение най-доброто. Това е все едно да имате кола без мотор. Това заяви Тошко Йорданов, председател на ПГ на „Има такъв народ“, предаде БГНЕС.

„Безотговорно е да се говори, че това е най-доброто предложение, че това е искането на българина. Външният министър в оставка много ясно заяви, че това е най-доброто предложение в сравнение с останалите. Но също така ясно заяви, че то се различава и не покрива исканията на България, изразени в решенията на предишното НС, както и от позицията изразена от всички партии, включително от ДБ, ГЕРБ, ПП и ДПС на КСНС при президента“, каза Йорданов.

Северна Македония влезе в дневния ред на Народното събрание

Всяко предложение е мръдване напред, но то не покрива исканията на България, подчерта още веднъж председателят на ПГ на ИТН. „Нито едно, нито Френското. Не се крийте зад половин изречение на министъра на външните работи“, призова Йорданов.

Той също така поиска от президента Румен Радев да разсекрети последния КСНС, за да види българското общество какво са говорили политиците и премиера в оставка Кирил Петков. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм