Снимки, направени в четвъртък на среща в Белия дом с членове на кабинета, извадиха на показ бележка с конкретни указания към президента на САЩ Джо Байдън как да се държи, информира Fox News.

Байдън по невнимание показа подробен „пищов”, изготвен от неговия екип, който инструктира склонния към гафове лидер да „заеме СВОЕТО място“ и да ограничи изказванията си до „две минути“.

Снимка: Fox News

„ТИ влизаш в стаята „Рузвелт” и казваш здравей на участниците“, гласи първата точка. „ТИ заемаш СВОЕТО място”, инструктира втората.

След точка, която гласи „Влизат журналистите”, следва „ТИ даваш кратки коментари“, с допълнение в скоби, което гласи „2 минути“. В крайна сметка Байдън говори около осем минути.

След като „Журналистите си тръгнат“, инструкциите към Байдън гласят: „ТИ задаваш въпрос на Лиз Шулер, президент, AFL-CIO“, с бележка, че Шулер „се присъединява виртуално“.

Последните точки от „пищова” гласят: „ТИ благодариш на участниците“ и „ТИ си тръгваш“.

Байдън падна от велосипеда си (видео)

Представител на Белия дом казал пред Fox News, че въпросният „пищов” е много стандартна практика, използвана от политици и държавни служители на публични събития.

Хана Ханкинс, бивш служител по комуникациите в Белия дом за тогавашния президент Обама, разказала пред Fox News, че той също е използвал подобен формат на бележки по време на своето президентство.

Топ 10 големи гафове на американския президент Джо Байдън (видео)

Това не е първият път, когато „пищовите” на Байдън стават публично достояние. През март той беше видян да държи карта с надпис „Трудни въпроси и отговори, свързани с Путин“ по време на брифинг за конфликта между Русия и Украйна.

По време на събитие миналия юли на президента беше връчена бележка с надпис „Сър, има нещо на брадичката ви“.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм