Тежко остава състоянието на 10-годишно дете, което претърпя катастрофа вчера вечерта в Русе. То е настанено в Интензивното отделение на болница “Канев” с черепно-мозъчна и лицева травми, съобщиха за Дарик от лечебното заведение. 

Детето беше блъснато от лек автомобил на улица „Петрохан“ малко след 20 часа във вторник. 19-годишният шофьор не успял да реагира, когато малчуганът внезапно излязъл на пътя. На местопроизшествието са били изпратени екипи на полицията, а впоследствие и дежурна оперативна група за извършване на оглед. Детето е откарано от екип на спешна помощ в болницата, където е прието за лечение с фрактури и опасност за живота. Пробите за алкохол и наркотични вещества на водача са дали отрицателен резултат. Причините за настъпване на катастрофата се изясняват.

Час по-късно в русенската полиция е постъпил още един сигнал за пътен инцидент с пострадал човек. Около 21:30 часа на общински път до село Борисово катастрофа е претърпял мотоциклетист. 53-годишният водач излязъл вдясно от платното за движение и е паднал встрани от пътя. Мъжът е приет в болницата с открита фрактура на крака.