На България й трябва стабилност, правителство, което да се откроява със силно лидерство, трябват експерти, които да изведат страната от кризите, в които тя е поставена във всяка една област от обществения живот. Това заяви депутатът и бивш министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петкова в „Седмицата“ по Дарик радио.

Петкова: Прекратиха доставките от „Газпром“, за да купуват руски газ от посредници

Според нея в последните месеци сме свидетели на разделителни линии, които са били поставени от правителството на „Продължаваме промяната“. „Тези млади хора успяха да приватизират етикета, че са борци с корупцията и всеки един, който не е съгласен с тяхното мнение, веднага е определян като представител на мафията, това е вредно и разделя обществото. На България и трябва да преодолее тези разделителни линии“, смята тя.

Теменужка Петкова: Никога не сме подписвали неизгодни за България документи

Пред политическа партия ГЕРБ, въпросът за лидера не стои. Винаги сме били откровени пред нашите избиратели и българските гражданите. ГЕРБ разполага с експерти във всяка една област.  Винаги сме имали доблестта да си признаем грешките и нашият лидер е предприемал мълниеностни действия да бъдат отстранявани“, заяви още тя.

Петкова коментира и въпроса, свързан с интерконектора Гърция-България. „Ние градим този проект от края на 2015 година, като сме преминали през всички изисквания на неговата реализация, осигурили сме финансирането за този проект, България е дала 110 милиона евро държавна гаранция, за да можем да осигурим аткрактивно финансиране за реализацията на този проект. Не е честно Петков да говори, че те са го построили за 7 месеца. Проектът се строи октомври 2019 и трябваше да бъде готов декември 2021 година. Няма как да бъде издаден акт 15 и 16, след като компетентни органи казват, че има незавършено строителство. “

Целия разговор с Теменужка Петкова чуйте във видеото.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм