Тайланд отново въвежда свързана с коронавируса задължителна карантина за чуждестранните посетители и отменя освобождаването от карантина от днес заради тревога от разпространение на варианта Омикрон, предаде Ройтерс.

Решението за премахване на освобождаването от карантина означава, че чуждестранните посетители в Тайланд ще трябва да остават под карантина в хотел между 7 и 10 дни.

Властите също така временно ще спрат програма, изискваща посетителите да отсядат на конкретно място, но позволяваща им свободно да се движат извън него. Преустановяването на програмата ще важи за всички места освен за курортния остров Пукет.
Тайланд съобщи вчера за първи случай на местно предаване на Омикрон.

През ноември страната отново беше отворена за чуждестранни посетители след почти 18 месеца строги мерки за влизане на нейна територия. Ограничителните мерки допринесоха за сриване на туристическата индустрия, която има важно значение за тайландската икономика.

Около 200 000 посетители, регистрирали се по-рано за освобождаване от карантина и за включване в програмата, все пак ще имат право на това, каза правителствен говорител. По думите му решението за ограниченията ще бъде преразгледано на 4 януари.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук