Ученията на Русия в икономическата ни зона са провокация, това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти преди изслушването му в ресорната парламентарна комисия. Той обясни, че се обсъжда широк спектър от възможни действия в отговор на руската провокация, както самостоятелни, така и със съюзници на България. 

Министърът на отбраната Тодор Тагарев каза още, че е приел оставката на съветника си Мустафа Емин. Според него политическите интерпретации са надделели над здравия разум и Емин е решил да напусне, за да не се създават предпоставки за затруднения в работата на Министерство на отбраната и на кабинета като цяло. Припомням, че в края на август избухна скандал, свързан с Мустафа Емин. В публикация във ФБ се твърдеше, че той се е държал арогантно в „Пирогов” и е поискал дете от шокова зала да бъде изведено, за да влезе неговото. В началото на септември Емин подаде оставката си.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм