Три са подвижните избирателни секции за гласуване в Пловдив на изборите за Народно събрание на 2 април. Първата ще обслужва избирателите в районите „Централен“ и „Западен“, втората ще обхожда в „Северен“ и „Източен“, а третата - в „Южен“ и „Тракия“. До 27-ми март избирателите с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, но не са подали заявление до 18-ти март, могат да заявят да гласуват във вече образуваните секции. Заявления се подават в писмена форма в деловодството на общинската или районната администрация, или на имейл: grao@plovdiv.bg.

=======================================

Работник е загинал при разчистване на растителност в коритото на река Луда Яна между пазарджишките села Сбор и Цар Асен. Мъжът е на 40 години, от Пазарджик. Фаталната злополука е станала вчера около 10:20 часа. Тялото на мъжа е открито от младеж, който случайно минавал край мястото на инцидента, и подал сигнал на 112. До момента се знае, че загиналият е работник към фирма, наета за пролетното почистване на реката от растителност. Близо до него са открити резачка, инструменти, гориво и други инструменти, но вероятно по време на инцидента наоколо не е имало други негови колеги, които биха могли да го спасят или до повикат помощ. От полицията потвърдиха, че се води разследване, но засега причините не са известни. Информирана е и Областната инспекция по труда, тъй като основната версия е трудова злополука.

======================================

Движението на моторни превозни средства по част ул. „Солунска“ в Пловдив ще бъде спряно до 17:00 часа, предупреждават от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Ограничението обхваща участъка от кръстовището с ул. „Юндола“ до старата последна автобусна спирка пред административната сграда на район „Западен“. Причината е авариен ремонт на водопровод.

Маршрутите на автобусите по линии №12, 26, 29 и 222 от градския транспорт, които бяха променени заради ремонта на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“, се възстановяват от днес, съобщиха от община Пловдив. Това става възможно, след като от събота по булеварда е въведена нова временна организация – и в двете пътни платна се извършва еднопосочно движение, но само в лявата лента. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ напомнят, че докато от южната страна не бъдат изградени тротоари, дясната лента остава затворена, за да се гарантира безопасното придвижване на пешеходците. В лявата лента ще се осъществява автомобилният трафик и в северното платно, тъй като в дясната започва подмяна на водопроводни тръби.

===============================

Обеззаразяване на питейната вода е предприето в две села в Смолянско, информират от Регионалната здравна инспекция. Взетите проби от с. Мъглища, общ. Мадан и с. Изгрев, общ. Неделино са показали, че има отклонения и те не отговарят на параметрите за качеството на водата, предназначена за питейно – битови цели. От РЗИ – Смолян са издали предписания. Предстои да се вземат контролни проби, уточняват от здравната инспекция. От 1 до 15 март са извършени общо 13 изследвания в 12 населени места в региона, като нередности са открити само във въпросните села.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова и Адриан Кулев