Поредна работна среща за изграждане на градската железница на Пловдив ще се проведе в Областната управа. Мащабният проект ще се реализира на два етапа. Единият е изграждането на вътрешния ринг около Пловдив, а вторият  - външният ринг, предвижда включването и на индустриалните зони край града. Проектът се изпълнява от Национална компания „Железопътна инфраструктура“. В срещата ще вземат участие представители на общините Пловдив, Асеновград, Марица, Родопи и Куклен, ръководителят на проекта от страна на НКЖИ инж. Иван Бакалски, както и представители на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ и на „Тракия икономическа зона“.

===================================

Панагюрище е сред 10-те общини в България с най-висока средна брутна месечна заплата у нас, сочи ново проучване на Института за пазарна икономика (ИПИ). Челната десетка е поведена от община Челопеч (2930 лв.), а Панагюрище е на осмо място със заплати средно от 1860 лв. В топ 10 са още градовете Козлодуй (2431 лв.), Пирдоп (2205 лв.), София (2144 лв.), енергийният център Раднево (2040 лв.), както и Гълъбово (1985 лв.),  Девня (1947 лв.), Елин Пелин (1745 лв.) и Божурище (1717 лв.). На ниво Пазарджишка област, средната брутна месечна заплата е доста по-ниска. Тя варира от 1432 лв. в община Септември до 727 лв. в Сърница.

===========================================

Разрешиха обстрел на мечката, умъртвила 11 телета в Смолянско. Засега се изчаква и ако има ново нападение в района, ще бъде издадено разрешение за обстрел от професионален ловец.

==========================================

Изложбата „Визия, разказ, докосване“, посветена на българските традиции и изкуство на забраждането, представя Регионалната занаятчийска камара в Пловдив. Фотоизложбата от майстор Стоян Маринов представя богатата история и значението на забрадките и техните уникални символи. Те дават представа за уменията на майсторите при изработката им. Съхранените до днес автентични аксесоари от различните етнографски региони оживяват в десетки фотографски образи. В демонстрациите на различни забрадки участват танцьорки от фолклорен ансамбъл “Тракия”. Фотоизложбата е подредена в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив и се открива тази вечер от 18:00 ч.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев и Петър Тодоров