„Ние вярваме, че семейството е рамо до рамо с учителите в просветното дело. По този начин-обединени, може да развием децата като личности. И това е градивната посока“- Това каза директорът на Иновативно основно училище „П. Р. Славейков“ - Бургас Силвия Аврамова на старта на Първата семейна олимпиада, организирана днес от ръководството на учебното заведение и с подкрепата на Настоятелството.

Събитието-превърнало се в истински празник за деца, родители, преподаватели и десетки гости, показа че в екстремни времена – на извънредни избори, геополитически колизии, кризи, че дори и хибридни атаки,  училището е не просто символ на знание, но и щит за вярата и просветата.

„Подготовката на олимпиадата започна още от януари. Положихме много труд. За нас беше предизвикателство- в следковидните години, в които семейството и училището се отдалечихме и комуникирахме единствено онлайн- това беше и наше задължение- да бъдем рамо до рамо“, заяви Силвия Аврамова.

Олимпиадата се проведе при огромен интерес. В нея се включиха около 200 деца и техните близки. 11 ученически отбора се изправиха в съревнование с 11 тима на родителите. И премериха в сили в 11 игри-забавни, образователни и въодушевяващи.

Идеята е олимпиадата да се превърне в ежегодно събитие. И в празник на духовността.

Чуйте какво каза пред Дарик Силвия Аврамова, директор на ОУ "П.Р. Славейков"- Бургас в звуковия файл: