Фондът за децата Герои осигурява стипендии от 500 лв. месечно/ 6000 лв. годишно на децата на лекари, медици и учители, починали от Ковид-19, докато изпълняват професионалната си мисия.

Фондът беше създаден в разгара на втората вълна на пандемията през 2020 г., когато десетки лекари, медици и учители загубиха живота си. 

Стипендиите са благодарност за жертвата на родителите. "Материалното не може да е утеха, но е необходима подкрепа за семействата. С тези средства искаме да помогнем на децата им да продължат да се развиват и образоват", пишат организаторите. 

За втора поредна година ще има такова събитие. Във фонда в момента са включени 25 деца на медици и учители, които са починали от Ковид. Децата получават стипендии от по 500 лв. на месец вече три години. Най-малкото дете във фонда е на 6 години, най-голямото ще завърши училище през май. Целта на програмата е да осигури подкрепа за децата до завършване на средното им образование. Парите за стипендии се осигуряват изцяло от дарения. В момента обаче са набрани едва една трета от необходимите за следващата година средства. 

Всички изпълнители в концерта участват благотворително, а домакините предоставят сцената си също безвъзмездно.

Може да видите подробности за събитието, както и истории на децата тук и във Facebook страницата им.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм