Сребърен монолит се появи на кръстовище в Киншаса, сред като подобни загадъчни творения предизвикаха интереса на почитателите на научната фантастика в САЩ и Европа, съобщи Ройтерс.

Хората заприиждаха в квартала Бандал да видят монумента и да се снимат с него, обсъждайки възможния му произход. Металическата конструкция с височина 3,7 м се появи през уикенда, но вчера полицията я разруши.

Динозаврите не са изчезнали след падането на астероид, а на комета

Подобни монументи с вид на извънземни бяха видени в щата Юта през ноември, след това в Румъния, Турция, Великобритания. Те предизвикаха асоциации с монолити от филма на Стенли Кубрик "2001: Космическа одисея". В него смятаните за извънземни монолити са непрекъснато появяващ се символ, който сякаш играе роля за човешката еволюция.

"Събудихме се и видяхме металния триъгълник - разказа местният жител Серж Ифулу. - Изненадахме се, защото често го виждаме в документални филми за масоните или илюминатите".

Подобни загадки са предизвиквали голям интерес в конгоанските социални мрежи. През август неиндефициран обект се спусна с парашут в джунгла в северната част на страната и властите бяха силно изненадани. Те задържаха двама души за разпит, след което местното подразделение на Гугъл - Алфабет, потвърди, че това е балон за интернет.

Сега отново извънземната намеса изглежда невероятна. Местни жители казаха, че са видели хора да копаят дупка за инсталацията в събота. 

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук