Актуализирани Правила за предоставяне на GPS устройства на хора, страдащи от деменция или заболяване, изразяващо се в проблеми с ориентацията и риск от загубване прие Столичният общински съвет по време на днешнотото си заседание.

СОС ще обжалва решението на съда за режима на фойерверки

Устройства са предвидени и за деца и младежи с проблеми с ориентацията във времето и пространството, предизвикани от умствена изостаналост или психични разстройства.

СОС реши избраният за детска болница парцел да се прехвърли на държавата

С друго свое решение, прието днес, Общинските съветници даряват осем апартамента на олимпийските ни шампиони от Токио 2020 - състезателката по бокс Стойка Кръстева и нейния треньор Борислав Георгиев, както и на ансамбъла по художествена гимнастика с треньор Весела Димитрова.

„При кандидатстването за устройствата родителите трябва да предоставят медицинска епикриза на детето, която в най-кратки срокове, до три седмици, ще бъде разгледана от комисия. Кандидатстването ще може да започне в средата на декември, а първите устройства ще бъдат предоставени през януари 2023 г.  Ако това ще даде дори малко спокойствие на родителите, то значи тази програма си струва“, каза още Георгиев. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм