София

Една държава по столицата може да бъде позната.

София е градът, който никога не спи в икономически, транспортен, социален и културен план. Един от най-ярките символи са жълтите павета, които пазят всички тайни на града. Ех, ако можеха да говорят. Тръгнеш ли по тях, няма как да объркаш пътя- минаваш през заветното Народно събрание, до него архитектурни паметници, златния полъх над храм-паметника „Александър Невски", след това отново символи на властта, като стражи от двете страни на бул. „Цар Освободител" се издигат Министерски съвет и Президенството. Крачка назад и отстъпваме от идеалния център, за да се пренесем към покрайнините на столицата- между тухлата и панела, близо до красивата Витоша.

През последните години в София се строи, но се и озеленява, цапа се, но и се чисти, увеличава се трафикът, но безработицата остава най-ниска, градският транспорт се подновява, а гордостта на столичани безспорно е метрото, с помощта на което можем да обиколим града за кратко време.

В обобщение - заради развития културен живот, международните и национални спортни прояви, елитните училища и университети, инвестициите, парковете, денонощните заведения и многото възможности, можем и да пренебрегнем малките недостатъци на големия град и да си признаем, че той винаги ще бъде добър за живеене. Такава си е София - "расте, но не старее".

Столицата се класира първа 5 пъти в категория "Бизнес град" за 2008, 2010, 2013, 2016 и 2018 г. Призът "Най-добър град за живеене в България" е бил отреден за София 4 пъти - 2009, 2011, 2014, 2015 г.

Гласувай за този град