Преговорите за съставяне на правителство с мандата на БСП продължават. Днес социалистите ще преговарят с „Има такъв народ“. Разговорите им ще се проведат в сградата на Народното събрание от 14.00 часа. Вчера БСП проведе среща с „Продължаваме промяната“, които от своя страна поставиха едно условие за участие в кабинет с третия мандат.

БСП преговаря с „Има такъв народ“ за съставяне на правителство

Кирил Петков и Асен Василев настояха парламентът да приеме антикорупционния закон, а Бойко Рашков да застане начело на КПКОНПИ.

Утре преговорите за ново правителство продължават и с „Демократична България“, които са пожелали да бъдат последни. След като първият цикъл от срещи приключи, ще се премине и към обсъждането на кандидатурата за министър-председател.

От БСП обаче са категорични, че това ще се случи едва когато са убедени, че ще съберат необходимата подкрепа от 121 депутати. По предложение на левицата премиерът трябва да бъде от „Продължаваме промяната“, които поеха ангажимент да определят името след решение на партията.

ИТН подкрепя Антикорупционния закон

Кандидат-премиерът обаче, трябва да стане ясен най-късно до 17.00 часа в понеделник, когато изтича седемдневният срок от връчването на последния проучвателен мандат. Информацията е на Люба Алексиева.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм