Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е признал вината си по две от повдигнатите срещу него обвинения - за закана за убийство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това съобщи на брифинг прокурорът от Софийската районна прокуратура Георги Иванов.

По думите му на база на събраните доказателства Районният съд в Сливница е осъдил Михайлов на 20 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Престъпленията, за които Михайлов е признал вината си, са извършени през май 2022 г., добави той.

Иванов посочи, че продължава и разследването за сигнала за отправена закана за убийство от Васил Михайлов към приятелката му.

Чуйте още от думите на наблюдаващия прокурор Георги Иванов.

През ноември Софийският районен съд ще заседава по досъдебното производство срещу Михайлов за извършени от него осем престъпления, допълни прокурор Иванов.

Припомняме, че на 21 септември стана ясно, че Михайлов желае да бъде отменена охраната на бившата му приятелка. Охраната е назначена по нейна молба. В рамките на разследването са събрани доказателства, че съществува реална опасност за живота й, допълни той. Според прокурора Иванов нейните показания са от изключителна важност за разкриването на истината.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм