Най-малко девет жени са получили "наркотици за изнасилване" на частна лятна среща на Социалдемократическата партия в Германия. Нейн лидер е канцлерът Олаф Шолц, който също е присъствал на събитието, което се е състояло преди парламентарната ваканция, предаде АФП. Това предаде БГНЕС.

На срещата са присъствали около 1000 души, само отбрани гости и депутати, а входът е бил само с покани.

"Има доста емоция", потвърди говорител на парламентарната група на СДП. За първи път информацията е публикувана в берлинския вестник Tagesspiegel.

Полицията в Берлин разследва твърдения за сериозни телесни наранявания, след като 21-годишна жена е подала жалба след "лятното парти на политическа партия". "Съветвам всички засегнати да подадат жалба", написа по-късно Катя Маст от партията в Туитър.

От СДП изпратиха имейл до всички поканени и присъствали на събитието в сряда вечерта, в който осъдиха "чудовищния акт".

Джонсън отказва да подаде оставка въпреки новоизлезлия доклад за „Партигейт“

Събитието е традиционно за Социалдемократическата партия.

Берлинската полиция съобщи, че жената, която е подала жалбата, не си е спомняла нищо от партито на следващия ден, което я е принудило да премине медицински преглед и да подаде жалба. В показанията си пред полицията жертвата разказала, че по време на събитието й станало лошо след консумация на храна и безалкохолни напитки.

До момента са известни още четири случая на насила дрогирани жени.

"Наркотиците за изнасилване" обикновено се добавят в напитки или храна, като причиняват загуба на памет, обърканост и слабост, съответно жертвите не могат да се съпротивляват на евентуално нападение.

През 2021 г. полицията е регистрирала 22 подобни случая, уточнява всекидневникът Berliner Zeitung. Истинският брой на жертвите вероятно е много по-висок, като жертвите често не могат да си спомнят какво точно се е случило или се срамуват да подадат оплакване. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм