Посланикът на Конфедерация Швейцария у нас, Негово Превъзходителство Раймунд Фурер и заместник-ръководителят на мисията, г-н Ролф От, посетиха тази седмица завода на „Холсим България“ в село Бели извор.

По време на визитата си посланик Фурер се срещна с Изпълнителния директор на компанията, Росен Папазов, както и с други членове на Управителния съвет на компанията. Домакините представиха пред посланика дейността на компанията в България, както и основните мощности и съоръжения в производствения процес на циментовия завод.

Основен акцент на срещата беше темата за декарбонизацията в строителството и търсенето на устойчиви и екосъобразни решения в тази област. Гостите научиха и за скорошната промяна във визуалния облик и идентичност на бранда Холсим в България в синхрон с ролята на компанията на зелен лидер в строителния бранш.

По време на срещата ръководството на „Холсим“ разказа на посланика за развитието на успешните зелени практики в компанията през целия процес от дейността ѝ – от оползотворяването на екологични горива и суровини, през рециклирането на строителни материали, до все по-богатото портфолио от продукти с намалено съдържание на CO2, каквито са сериите продукти нисковъглероден бетон ECOPact и нисковъглероден цимент ECOPlanet.

Изпълнителният директор Росен Папазов запозна Негово Превъзходителство с амбицията и постиженията на „Холсим България“ в областта на декарбонизацията, които нареждат завода сред най-добрите инсталации за цимент в света.