Бивш директор на зоопарк в Мексико уби четири от пигмейските козлета в зоопарка и ги сервира на коледно парти, съобщиха властите, цитирани от Sky News.

Коледни елхи за животните в зоопарка на Кенана

Длъжностни лица казват, че разследването е установило, че някои от животните в местния зоопарк в южния град Чилпансинго са били разпродадени, търгувани или изядени по заповед на Хосе Рубен Нава.

Но най-шокиращото обвинение е направено от директора на отдела за дивата природа на щатския департамент по околна среда, който твърди, че Нава е наредил четири от мъжките пигмейски кози в зоопарка да бъдат убити и сготвени за банкет в края на годината.

Фернандо Руис Гутиерес заяви:Тези четири животни бяха заклани и сготвени в помещенията на зоопарка и бяха сервирани като храна на партито в края на годината.“ 

„Това изложи на риск здравето на хората, които ги изядоха, тъй като тези животни не бяха годни за консумация.“

Шведска зоологическа градина застреля три бягащи шимпанзета

Държавният отдел по околна среда съобщи, че зебра е била търгувана за инструменти, а елени и говеда "Watusi" са били търгувани на частни лица, без да е направена съответната счетоводна сметка.

Не е ясно дали Нава е бил официално обвинен по случая и дали е имал адвокат. Той е бил сменен като директор на зоологическата градина на 12 януари след смъртта на елен.

Изложба на фотографа Марсел Фенс, посветена на Столичния зоопарк

Твърди се също, че той е разменил зебрата на зоологическата градина за някои инструменти, необходими за поправяне на неща в парка, но проверка не е открила такива инструменти.

Мексико отдавна има проблем с частни лица, придобиващи незаконно екзотични животни. От години е известно, че наркотрафикантите в Мексико изграждат частни менажерии от лъвове, тигри и други диви животни. Животните понякога бягат, всявайки паника.

Котка се сприятели с мечката във варненския зоопарк

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм