“Политическата криза, на която сме свидетели днес, беше сътворена от сегашните управляващи. Това е най-слабото правителство, което България е имала през последните 32 години, а помните, че сме преминали през наистина тежки и трудни моменти. Тези хора не знаят как да изведат страната ни от всички трудности, в които се намира.” Това коментира в ефира на „Дарик“ Югоизток народният представител от групата на Движението за права и свободи в 47-то НС Севим Али.

Севим Али, ДПС: Стига противопоставяне. Вторачването в различията не ни носи добро

По думите му, формулата за мнозинство в 47-я парламент е сбъркана, а политическата логика диктува това, че ще има извънредни парламентарни избори, за да бъде изградена нова основа.

Изборите - неизбежни 

„Не може едно управление да бъде основано върху омразата и противопоставянето, а и реваншизма – това, което всъщност виждаме през последните месеци. Преди да бъде връчен третия мандат видяхме консултации при държавния глава, на които нашият председател Мустафа Карадайъ ясно заяви, че ние осъзнаваме политическата отговорност, която носим в тази сложна ситуация. За нас изборите са неизбежни. Въпросът е кога ще бъдат те и какво трябва да свърши настоящият парламент до предстоящите предсрочни избори“, заяви Севим Али.

Според него в България няма как да има еднопартийно управление. И това показва поредицата от извънредни избори, която имахме при миналата година. „В рамките на четвърти парламент ДПС повтаря, че за страната е нужно коалиционно мнозинство, което се основава на ценности и принципи. Едно категорично, евроатлантическо управление, което да изведе страната от кризите, в които е потънала. От месец управляващата коалиция прокламира 22 законопроекта, които се отнасят пряко и към така важния план за Възстановяване и устойчивост, по който за България са предвидени над 13 млрд. евро.

Севим Али, ДПС: Целта ни е амбициозна – завръщане на младите и преодоляване на демографската катастрофа

Но къде бяха досега – през последните седем месеца, откакто управляват“, коментира още народният представител от групата на Движението за права и свободи. Още от Севим Али, чуйте в звуковия файл: 

Още новини от Бургас

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм