Министерството на външните работи на КНДР заяви, че продължаването на американските провокации може да се разглежда като обявяване на война.

Игнорирането на протестите на КНДР и продължаването на провокативните действия срещу нея от страна на САЩ може да се разглежда като обявяване на война. Според Корейската централна телеграфна агенция, това изявление е направено от директора на отдела на Министерството на външните работи Квон Чжонг Гън, който ръководи отношенията със Съединените щати.

Какво е атомна бомба, как да действаме в случай на ядрен взрив и какви са последствията? (видео и снимки)

„Съединените щати трябва да разберат, че продължаването на провокативните действия, враждебността към КНДР, при пренебрегване на нашите многократни протести и предупреждения, може да се разглежда като обявяване на война срещу нашата държава“, каза той, цитиран от международните агенции.

Според дипломата, за да се предотврати нарастването на напрежението на Корейския полуостров, САЩ трябва да се въздържат от разполагане на стратегически средства и военни учения с Южна Корея, насочени срещу КНДР. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм