Горната камара на американския Конгрес одобри номинацията на бившия посланик в България Херо Мустафа за посланик в Египет, съобщи в. "Ал Ахрам".

По време на изслушването ѝ в Сената през октомври Мустафа приветства ключовата роля на Египет за сдържане на настоящия конфликт в региона, отбелязва изданието. "Както Египет, така и САЩ се стремят да защитят американските граждани, да осигурят незабавно и безусловно освобождаване на заложниците, да предотвратят страданието на цивилни и да спрат разширяването на конфликта," заяви дипломатът.

Херо Мустафа изтъкна, че посолството на САЩ в Кайро трябва да има много активна роля в дипломацията между правителството на египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и други регионални играчи по отношение на войната между "Хамас" и Израел.

Мустафа беше номинирана от президента Джо Байдън да оглави американското посолство в Египет през март тази година. Позицията е свободна от 2022-ра. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм