Георги Семерджиев, който на първа инстанция получи 20 години затвор за катастрофата с две жертви на бул. "Черни връх", получи още една присъда. Тя е за нанасяне на средна телесна повреда с особена жестокост през 2011 година, предаде Дневник. Семерджиев, който е нанасял удари с мачете на съборен на земята мъж, е осъден на две години лишаване от свобода, като трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на пострадалия.

Родители на деца, загинали в катастрофи, готвят национален протест

По същото дело една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок получава и бившият футболен национал Иван Бандаловски. Според съда той е съборил пострадалия на земята, държал го с ръка за качулката, удрял с юмруци главата му и го ритал по тялото.

Съдът: Единственото вярно от обясненията на Семерджиев, е че е бил в колата

Според българското законодателство присъдите, издадени на едно и също лице, не се събират, като се излежава наказанието по най-тежката от тях. В случая това е присъдата за няколкото престъпления, довели до катастрофата на бул. "Черни връх", за които Семерджиев получи 20 години затвор.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм