Семейството на Емил Боев е разпознало, че откритото край водоем до Перник тяло е негово. Това стана ясно от думите на говорителя на Окръжна прокуратура-Перник Албена Стоилова. Личната карта на Емил Боев също е била открита в дрехите на тялото. При първоначалния оглед не са открити следи от насилие.

"Намерени са вещи и особени белези, които дават основание да предположим, че именно това е тялото на Боев", каза Стоилов.

Личната карта на изчезналия Емил Боев е открита в трупа, намерен край Перник

Припомняме, че късно снощи тяло на мъж изплува от езеро край кв. "Бела вода". По тялото беше забелязана и татуировка като на Емил. 

Откриха тяло край Перник, предполага се, че е на изчезналия Емил Боев

Трупът е изплувал от езеро край пернишкия квартал "Бела вода" и беше закаран за аутопсия. Трябва да бъде извършена ДНК експертиза, за да бъде установена самоличността на тялото със сигурност.

Братът на изчезналия Емил: Единствената логика е, че някой му е направил нещо лошо

Лекари ще се опитат да установят кога е настъпила смъртта.

25-годишният мъж бе в неизвестност 62 дни, след като изчезна по време на фестивала "Сурва". Голяма част от гората около Перник бе претърсена, а стотици доброволци се включиха в търсенето.

В началото на февруари братът на изчезналия Емил Боев обяви 100 000 лева парична награда за намирането на мъжа. „Искам да си покрия всички бази, затова лично ще дам 100 хиляди лева на човека, който открие Емил жив или предостави физическо доказателство, достатъчно да го намерим жив”, написа тогава във Фейсбук Мартин Боев. Той публикува видео, заедно с майка си, и пише: „След 9 дена кошмар и неизмерими сила и воля от всички ни - доброволци и служби едновременно, нямаме и една следа от Емил”.

Близките на изчезналия Емил Боев дават 100 хил. лв. за намирането му

Братът на изчезналия мъж обаче уточнява: „Моля, всички с радиестезия, кафе, астрология или гадатели да имате предвид, че няма да приемаме това като доказателствo".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм