Според Столичната дирекция на вътрешните работи 19-годишното момиче, което твърди, че е било бито и ритано в корема от полицаи по време на протеста на футболните фенове, е било откарано в лечебно заведение и прегледът не е установил наранявания по тялото й. 

По време на изслушване на ръководството на МВР в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред директорът на СДВР обяви, че "не е констатирано дори и одраскване по момичето". По случая е започнала проверка и е иззета необходимата документация. 

Преди заседанието на комисията по вътрешен ред и сигурност полицаи се събраха пред Народното събрание в защита на ръководството на МВР. Те заявиха,че подкрепят и пострадалите си колеги на протеста срещу БФС. Служителите на реда уточниха, че са се организирали спонтанно. Полицаите се събраха в обедната си почивка, а след това се върнаха на работните си места.

Момичето е било първо задръжано, след което е откарано в лечебно заведение, съобщи директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

МВР има лостове за вътрешноведомствен контрол в лицето на дирекция „Инспекторат”. Със заповед на директора на СДВР е разпоредена проверка, както и още една, възложена от вътрешния министър, която да изследва всички процеси по планирането на събитието и всички факти и обстоятелства, свързани с провеждането му, обясни главният секретар на МВР Живко Коцев.

Според вътрешния министър Калин Стоянов по време на протеста на футболните фенове е имало заплаха за гражданите и полицейските служители.

Не бива за пореден път да допускаме МВР да бъде използвано за боксова круша и дъвка на политиците, заяви вътрешният пред журналисти преди да бъде изслушан в комисията по вътрешна сигурност.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм