САЩ и Израел днес обявиха ново партньорство в сферата на високите технологии преди посещението на американския президент Джо Байдън в региона, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Новото партньорство беше обявено в съвместно изявление на Байдън и израелския премиер Яир Лапид, часове преди очакваното пристигане на американския президент в Израел за първата му визита в Близкия изток, откакто е президент, отбелязва Асошиейтед прес.

Партньорството ще се съсредоточи върху употребата на нововъзникващи технологии, включително изкуствения интелект и други базирани на технологиите решения, за решаване на глобални предизвикателства като готовността за справяне с пандемии и климатичните промени, се казва в изявлението.

Мексико ще похарчи 1,5 милиарда долара за модернизиране на границата със САЩ

Лидерите се ангажираха да работят съвместно за "усъвършенстване и защита на критични и нововъзникващи технологии" в съответствие с техните "национални интереси, демократични принципи и човешките права", както и за съвместна работа за справяне с "геостратегически предизвикателства".

Байдън започва обиколката си в региона днес от Израел и окупирания Западен бряг. Очаква се той да отпътува към Саудитска Арабия в петък.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм