На всички митнически пунктове по границата на Сърбия с Косово от тази сутрин са поставени съобщения, че разрешаването да се използват лични карти, издадени от властите в Косово, е дадено само по практически съображения, за да има свободно движение, и че не може да се приема като признаване на едностранно обявената независимост на Косово, предаде БТА. 

Вучич: Не виждам решение на проблема с регистрационните номера

Съобщенията са поставени ден преди 1 септември, когато трябва да започне прилагането на новия режим на преминаване на границата. Те са написани на два езика - на сръбски и на английски.

Косово и Сърбия се договориха по проблема с личните документи

В рамките на подкрепяния от ЕС диалог Сърбия се съгласи да премахне изискването за специални документи за влизане и излизане за държателите на косовски документи за самоличност, а Косово се съгласи да не ги въвежда за държателите на сръбски документи за самоличност, обяви по-рано този месец върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм