За Илия Спасески от Охрид, който преби Християн Пендиков, е определена мярка за неотклонение от 30 дни, предаде БГНЕС.

Решението е взето от съда в Охрид и по искане на компетентния прокурор, който е внесъл предложение за определяне на мярка за неотклонение на 24-годишния мъж от Охрид, заподозрян в престъпление тежка телесна повреда. Все още се водят процесуални действия за другите двама, присъствали на инцидента.

Буяр Османи идва в България заради побоя в Охрид

Делегацията на ЕК в Скопие и поискаха от властите да разследват случая.

Илия Спасески, който нанесе в гръб поредица от жестоки удари на Пендиков, е професионален състезател по жиу жицу. Той е член на клуба по карате в Охрид „Кун-су-то“. Спасески участва в професионални състезания и е носител на множество награди от тях.

Нападателят на Пендиков е професионален състезател по бойни изкуства

От ударите Пендиков получи наранявания в областта на прешлените, ребрата и челюстта. Той също така е с тежки наранявания по главата.

Пендиков, който е секретар на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, бе транспортиран с българския правителствен самолет "Фалкон" за лечение във Военномедицинска академия в София. Той е в реанимацията на ВМА в София и ще бъде опериран в понеделник.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм