В „Дълбините на душата“ с Румяна Халачева

На 6 юни (вторник) от 18:00 ч. в Читалня (синя) І етаж Румяна Халачева очаква своите читатели с новата си книга „Дълбините на душата“. Един роман за българския дух, за силата на любовта и прошката, за Божествената същност на всеки от нас, която ни дава възможност да променяме себе си и света.

Акордеонен концерт

На 7 юни (сряда) от 18:00 ч. във фоайе ІІ етаж заповядайте на Концерта на акордеонисти от Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“, Котел с ръководител Пламен Димитров.

Участват: Цветан Стоянов, Божидар Кържин, Цветомир Димитров, Цветомир Костадинов и Никола Маринов

В програмата: Дж. Гард, Холминов, Паганини, Ришард Галиано и народна музика

Вход свободен

Как чрез храната да контролираме някои хронични болести

Библиотеката възражда клуб „Здраве“ с полезни срещи и беседи с русенски лекари и медицински лица. На 8 юни (четвъртък) от 18:00 ч. в Читалня (синя) І етаж д-р Татяна Матева ще гостува с темата  „Как чрез храната да контролираме някои хронични болести”.

Сол и пипер

На 14 юни (сряда) от 18:00 ч. във фоайето на ІІ етаж е срещата с хумористичните прозрения на Хачик Лебикян, познат на русенци като автор на краеведски изследвания и сатирични книги. Представя го представи Крум Гергицов, а гост ще бъде известният сатирик Михаил Вешим.

IV Национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ 2023

На 24 юни (събота) ще се проведе IV Национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ 2023. Организатори са Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Сдружение „Културни пространства“ в партньорство с Регионално управление на образованието – Русе. Конференцията се финансира по Програма „Култура“ на Община Русе.

50 разработки на повече от 100 ученици, учители-млади специалисти и студенти ще се състезават за голямата награда – Знак на форума, в тематичните направления: Литература; Български фолклор; Изкуства; История; Философия; География; Интердисциплинарни изследвания.