"Всички погубени места" е една от книгите, които Темз е отлагала да прочете от известно време заради тематиката и нелеките исторически събития. В едно от последните издания от Алеите на книгата, тя решава да преоткрие този мистериозен свят.

Джон Бойд ни въвлича в една ретроспективна сюжетна линия, която прескача от наши дни чак до мрачните години на нацистка Германия. Главната героиня, Гретел Фърнсби, носи една мрачна тайна, която не е била споделяна с никого в продължение на десетилетия. Тя е криела историята на баща си, бивш комендант в един от най-зловещите концентрационни лагери на Райха. Но сега, на възраст, на която вече се изгубва броенето на годините, Гретел отново се оказва пред кръстопътя на своя живот - място, което е познавала преди много години. 

"Всички погубени места" е един роман за избора, който всеки един човек трябва да направи, ако иска да продължи да живее в настоящето, без да бъде задушаван и дърпан назад от мрака на изтеклото време в миналото.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм