С бус мигранти успях да преминат през защитната ограда на границата ни с Турция. Клип с такива кадри се появи в социалните мрежи. От охраната на държавната ни граница потвърдиха пред bTV неговата автентичност.

Действието от скандалния клип се разиграва на 2 км от село Лесово. Случаят е от началото на юли.

Трафикант на мигранти в района на гр. Монтана е с наложено наказание

Каналджия снима как мигранти минават с бус с ямболска регистрация през видимо разграден участък на т.нар. защитно съоръжение.

След това превозното средство минава по стръмен участък близо до река Тунджа. Пада и се налага граничните полицаи да оказват първа помощ на близо 10 души, които минават нелегално.

В района на случая местните постоянно виждат мигранти. Заради засиления мигрантски натиск от вчера частично бедствено положение беше обявено в пограничните общини на Ямболска област.

Анблок: Италианец, българин, роден в Украйна и още шестима, обвинени за трафик на мигранти

От „Гранична полиция“ уточняват, че от началото на годината досега граничните полицаи са предотвратили около 100 000 опита на мигранти да влязат незаконно от Турция. Води се статистика не за броя на нарушителите, а за опитите, защото един мигрант може да направи няколко опита да мине незаконно през границата ни.

Видео: Фейсбук - Марко Зъкърбъргов

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм