"Очаквам сигналите за Ружа Игнатова да зачестят, след като тя влезе в списъка Топ 10 на най-издирваните от ФБР. От 500 души в този списък, от неговото създаване досега, около 450 са или заловени, или има информация за тях къде се намират".

Това каза пред държавното радио Николай Стоянов от вестник "Капитал", автор на книга за измамницата и на аудиосериалпо темата.

Издирват Ружа Игнатова в Гърция, но няма и следа от нея

Според него Игнатова се укрива най-вероятно е в Дубай.

"Странно е, че фирмата продължава да функционира, макар и в скромен мащаб, а в офиса на площад "Славейков" в София работят над 25 души. Пасивността на българските органи буди недоумение. Досега те са се задействали само при искане от чужди прокуратури за съдействие. 40-метровата ѝ яхта е в Созопол, поддържа се, има си екипаж. Има сгради в различни градове у нас", допълни журналистът.

В предаването "12+3" журналистът припомни и началото на историята:

"В началото тя и един швед, който е заловен и чака дело в САЩ, са създали One Coin, без да подозират за размерите. Създали са поредната измамна схема, тип класическа пирамида, замаскирана зад фалшива криптовалута. Успехът им ги е изненадал. На по-късен етап са се появили сенчести капитали, които са казали на Игнатова, че има нужда от защита. Когато толкова много пари са започнали да преминават през One Coin, фирмата се превръща в огромен механизъм за пране на пари".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм