След като късно снощи стана ясно, че „Газпром” спира доставките на газ за България, потребителите на Фейсбук коментираха темата и иронично, и припомняйки изказвания за енергийната независимост на страната ни и за диверсификацията.

„Газпром” спира доставките на газ за България

В контекста на последния призив на министър-председателя Кирил Петков всички да дарим по една заплата за въоръжение на Украйна, комуникационният специалист и университетски преподавател Александър Христов предложи: “Сега всеки да отдели по една заплата да купим газ?”.

Сега всеки да отдели по една заплата да купим газ?

Posted by Alexander Christov on Tuesday, April 26, 2022

“Сега заради газа путинистите у нас не мразят повече Путин. Мразят повече сънародниците си непутинисти”, написа в типичния си стил водещият на “Следобедният блок” по Дарик радио Драгомир Симеонов.

Сега заради газа путинистите у нас не мразят повече Путин. Мразят повече сънародниците си непутинисти.

Posted by Dragomir Simeonov on Tuesday, April 26, 2022

Самуил Петканов призова да се обърнем към миналото, с препратка към изказвания на бившия министър-председател Бойко Борисов: “Понеже паметта ни е около седмица назад, нека не забравяме на кого да благодарим, че 12 години произнесе 100 пъти думата диверсификация с надеждата, че една лъжа става истина така”.

Понеже паметта ни е около седмица назад, нека не забравяме на кого да благодарим, че 12 години произнесе 100 пъти думата диверсификация с надеждата, че една лъжа става истина така.

Posted by Samuil Petkanov on Tuesday, April 26, 2022

Вижте и други интересни коментари по темата:

Руснаците ни спряха газа, но го направиха някак си по братски топло, по човешки…

Posted by Мартин Павлов on Tuesday, April 26, 2022

Тази година полупроводници на газ. Догодина - цели непроводници. Газ глава не затрива обаче. Ще преживеем и Борисовата...

Posted by Daniel Smilov on Wednesday, April 27, 2022

Хем изгубигме достойнството си, хем газа ни спряха. Кое не е наред?

Posted by Jenny Schier on Wednesday, April 27, 2022

В отговор на това, че се спират доставките на газ към България, правителството гони над 100 руски представителя сред...

Posted by Kristiyan Xristov on Tuesday, April 26, 2022

Спокойно! Всичко е под контрол!

Posted by Christo Komarnitski on Tuesday, April 26, 2022

Рекламистът Радослав Бимбалов коментира със следия статус: "НЕЕВЯРНО!
Лъжат ви! Не вярвайте! Отворете си очите! НЕ Е ВЯРНО, че майка Русия прекъсва доставките на газ за територията на България! Путин не ни е врътнал кранчето! Газът си тече съвсем спокойно в нашата земя! Минава по тръбите, които положиха строителите от Саудитска Арабия, с които чудесно се разбирахме на майчиния им руски език. Другарят Борисов плати от наше име ТРИ МИЛИАРДА за тези тръби, за да сме сигурни, че братският газ няма да спира! Той ще си преминава транзитно през България, не само защото сме енергийно независими, а ЗАЩОТО сме неутрални, натурални, естествени и благодарни! 
Не гледайте новини! Не слушайте купени журналисти! България не е неприятелска държава за Путин! НАПРОТИВ! Дори да го бутнеш на сън, другарят президент Радев казва, че Крим е БРАТСКИ! Другарката по икономика стиска граната в коалиционния коминтерн и е готова да се пръсне на хиляди червени ескадрони! Матросът Копейкин чегърта с кален нокът Z в челата ни, а кръвта ни не е само червена, но и синя, и бяла… 
Не вярвайте на евроджендърските соросоидни краварски внушения! Путин не е някакво лакомо садистично диктаторче с яхти и замъци, който държи в нищета собствените си орки, за да ги настърви да смесват братската си кръв с украинците! НЕ Е ВЯРНО! ИЗОБЩО НЕ Е САМО ЗА УКРАЙНА! Руската душа е голяма, огромна! Путин има страст в малкото си тяло и за другите бивши императорски съпруги - Молдова, Латвия, Литва, Естония, Грузия… 
ДА, нашата България носи Русия в сърцето си! Просто е свикнала да чака своя миг! Защото България е истинска, тиха, тайна, страстна държанка…"

А депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, познат като Ицо Хазарта, написа: "Днес Русия ни каза директно следното: "Вашият народ не ни интересува. Вашият министър-председател не поддава на подкуп или на заплахи, затова ние искаме да свалим правителството ви на всяка цена. България е руска."
Като човек и като българин днес аз съм разтревожен, но и спокоен. Разтревожен - защото знам какви дни предстоят за всички нас. Спокоен - защото повече от всякога съм убеден, че съм повярвал на правилните хора.
И специално към г-н Борисов - сега си взимаш шейсетте прислужника и отивате да подарите на Путин ново кученце. Обещавам да ви уредя правителствения самолет. Може да вземеш и вашите приятели фашистите. Те, както знаеш, са под наем."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм