До две седмици от ПП най-вероятно ще имат номинация за кмет на Пловдив, но преди да бъдат проведени разговори на местно ниво с коалиционните им партньори от ДБ, няма да стане ясно името му. Това заяви в града на тепетата депутатът от коалицията Росен Костуров и потвърди казанато вече в ефира на Дарик Пловдив, че ще е най-добре, ако в големите градове ПП-ДБ ще се явят с обща кандидатура за местния вот.

Малко преди официалното обявяване на новината, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са готови да ротират премиера, Костурков заяви, че няма информация за подобно решение.

"Работа по съставяне на правителство не е започвала, кабинет с мандат на ГЕРБ няма да има, няма и договорка с партията на Борисов за министър-пресдедател на ротационен принцип и ако се стигне до втория мандат - то ще предложим вече обявения състав от коалицията, начело с академик Николай Денков", каза Костурков.

Другият пловдивски депутат от коалицията - Стою Стоев, който е и председател на правната комисия в НС, подчерта, че казусът за запазването на Панаира все още има решение и най-важното е държавата в лицето на министъра на икономиката да си върне дарените на община Варна акции на Международното изложение. 

По повод ремонта на сградата на Хуманитарната гимназия в Пловдив, то той може да бъде извършен с финансиране по програма на МОН, заявиха още от ПП-ДБ.