Среднощните сблъсъци между футболните фенове и полицията отекнаха и в кулоарите на парламента. Оставката на вътрешния министър Калин Стоянов поискаха от парламентарната група на ПП-ДБ, а своя страна ГЕРБ-СДС призова незабавно спортният министър Димитър Илиев да се оттегли от поста си. Тодор Пантилеев обобщава политическите реакции.

Основната отговорност е на МВР и не трябва да се прехвърля към новия столичен кмет Васил Терзиев, коментира Христо Иванов от ПП-ДБ. Той посочи, че подобно поведение на български полицаи е недопустимо.

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след снощния погром в центъра на София оставка трябва да подаде не вътрешният, а спортният министър.

Делян Пеевски от ДПС обясни, че отдавна знае, че от ПП-ДБ ще поискат оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

Според Тошко Йорданов от ИТН цялото правителство трябва да си подаде оставката.

По думите на Георги Свиленски от БСП извършеното е недопустимо. А от „Възраждане“ казаха, че още не могат да коментират случилото се, защото тепърва предстои да се види дали има тежки вандалски прояви и да има разследване. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм