След бедствието в Царево, при което загинаха четирима души и бяха нанесени тежки материални щети, Бургаската окръжна прокуратура започна разследване по чл. 123 от Наказателния кодекс.

Той гласи: Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Следователи и експертен екип вече са извършили проверки на място на съоръженията. За проучванията е използван и специализиран дрон, съобщи за Дарик окръжният прокурор - Георги Чинев. 

Направен е оглед на четирите жертви, които изгубиха живота си във водната стихия на 5 септември.

Днес, по-малко от 48 часа след бедствието, което нанесе и тежки материални щети, община Царево постепенно се връща към нормалния си ритъм. Военни донесоха сглобеям стоманен мост, който ще свързва Царево с Ахтопол, Варвара, Синмеморец и Резово. Той ще бъде поставен на мястото на поддалия. Поради дълбочината на водата в акцията се включиха и доброволци с автомобил амфибия. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм