Идеологът на партия „Величие“ Ивелин Михайлов обяви, че от парламентарната група ще направят опит да отстранят Николай Марков и Виктория Василева. Целта е те да напуснат парламента, а на тяхно място да дойдат нови лица. Ако това не бъде постигнато, то тогава парламентарната група ще бъде разпусната, а депутатите ще станат независими.

Това стана ясно след среща на Михайлов със симпатизанти в Разград. Новината идва ден, след като хората на „Величие“ в НС гласуваха против проектокабинета „Желязков“ на фона на явното съревнование между доскорошните партньори и приятели Михайлов и Марков.

Вторият коментира, че "Величие" е само и единствено личността Ивелин Михайлов и той не желае да бъде свързван с тази партия, както и че няма да участва в нейните обществени прояви.

Партия „Величие“ всъщност не съществува, дори нямаме структури, поясни Марков в кулоарите на парламента малко по-късно. Според него, Михайлов се опитва да се представи като жертва, твърдейки, че всички се опитват да го унищожат.

"Ако утре (днес бел.ред.) не успеят да махнат полковник Марков и Виктория Василева, ще разпуснат групата, за да могат да работят като независими депутати, защото можем да свършим работа. Иначе цялата работа се забива", заяви Михайлов.

Въпреки че в зала всички депутати на партията гласуваха „против“, по-късно разцеплението отново пролича, след като Михайлов разказа как Марков и Дарин Георгиев се разкрещели на няколко жени.

"Да дадат на други, да не стават такива циркове", добави Михайлов. Той обясни, че има решение на партията Марков и Василева да напуснат всички парламентарни постове и обеща, че ще бъдат изключени от партията. И двамата обаче не са партийни членове, за да се случи това.

Вижте изказването на Михайлов в прикачения файл.