Разменените бебета вече са при биологичните си родители. Това обяви министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, като се позова на информация от Изпълнителната агенция "Медицински надзор".

Трима души са с дисциплинарни наказания заради случая с разменените бебета

Размяната е станала в четвъртък, добави той, но не даде подробности за това как и къде се е случило.

За случая стана ясно в края на декември, а от болницата потвърдиха, че е станала грешка в родилното отделение. Директорът на столичната АГ болница “Шейново” обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките.

Разменените бебета в „Шейново” ще бъдат върнати на родителите си

ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е. 

"Разбрах днес, че двете семейства са стигнали до развръзка. Размяната, по информация на адв. Мангъров, се е случила в неговия офис. Каза, че е минала спокойно, семействата са били щастливи. Каза, че майките са плакали, предвид емоционалността на ситуацията". Това заяви за bTV Вили Костадинова, адв. на болница "Шейново".

Директорът на „Шейново“: Не смятам, че има умисъл при размяната на бебетата

"Неформално имаме заявена претенция от родителите на разменените бебета към болница "Шейново". Ще я задвижим към Столичния общински съвет, който е принципал. От там ще се вземе решение. Има заявен размер, но очакваме колегите да входират официално претенциите", добави тя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм