Петима членове на организирана престъпна група за разпространение на наркотици са задържани във Варна, съобщиха от Окръжната прокуратура в морския град.

Извършени са претърсвания на различни адреси в града, на автомобили и обиски на лица. Намерените и иззети са около 950 грама амфетамин, близо 62 грама марихуана, 62 грама хероин и около 7 грама кокаин.

Тялото на 20-годишен младеж е открито в Габрово

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, подготвени за дозиране на забранените субстанции.

21 арестувани в Гърция при акция срещу схема за внос на нелегален алкохол от България

Ръководител на групата е 44-годишен мъж, действал в условията на опасен рецидив. Той, както и 35-годишен мъж – участник в групата и осъждан, са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях.

28-годишен мъж, също участвал в бандата, ще бъде освободен срещу парична гаранция в размер на 5000 лева, а двамата непълнолетни ще бъдат под надзор на инспектори от Детска педагогическа стая.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм