Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, и защитата на подсъдимия  М. К. М. за наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол над 1,2 промила и то след като вече е  осъждан за такова престъпление.

На 11 юли  2023 г. вечерта служители на МВР спрели за проверка на пътя Лом -  село Сталийска махала „Рено Меган“ и установили, че водачът М. К. М.  от село Тополовец, Видинско, шофира под въздействието на алкохол. Направеното химическо изследване констатирало, че шофьорът е бил с концентрация на алкохол в кръвта си 2,99 промила.

Проверката на служителите на реда открила още, че М. К. М. вече е бил осъждан  за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 промила и е получил през 2021 г. по споразумение с Районен съд – Трявна условна присъда за деянието си.

Пред Районен съд - Лом  М. К. М.  – 57 годишен, със средно образование, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Съдът лиши подсъдимия М. К. М.  от право да управлява моторно превозно средство за срок от 12 месеца.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.